top
logo

Prijava
Home Xenon svjetla

Xenon svjetla Print

HID Xenon Conversion Kit

Zašto uopće ugraditi xenon?


Xenon sustavi daju dvostruko veću količinu svjetla od halogenske žarulje, uz prepolovljenu potrošnju (W). Stoga, vozač bolje vidi, a vozilu ostaje više snage za druge funkcije. Osim toga, svjetlo pozitivno djeluje i na okoliš, jer manja snaga znači i manju potrošnju goriva. Jasno svjetlo koje daje xenon slično je dnevnom svjetlu. Istraživanja su pokazala, da to svjetlo omogućuje bolju koncentraciju vozača. Osim toga, ova boja svjetla se reflektira bolje od oznaka i znakova na cesti nego konvencionalno svjetlo. Ksenonska žarulja značajno doprinosi i sigurnosti na cesti pri smanjenoj vidljivosti, do koje dolazi zbog vremenskih uvjeta. Govoreći praktično, životni vijek žarulje je jednak životnom vijeku automobila, što znači, da se žarulja treba mijenjati samo u iznimnim slučajevima.

Vijek trajanja obične halogene žarulje: < 300 radnih sati

Vijek trajanja xenon žarulje: > 3000 radnih sati

Iz ponude izdvajamo:

Xenon setove od 35W i 55W, te nudimo na odabir 12V ili 24V, ovisno o namjeni.

  • Single beam setovi: H1, H3, H7, H11, ...
  • BiXenon setovi: H4
  • Preinaku Vaših farova koji imaju reflektor, u varijantu sistema sa BiXenon-skom lećom (pogodno ukoliko ne postoje aftermarket farovi sa lećama za Vaše vozilo)
  • Ponuda boje: 4300k, 6000k, 8000k, 10000k, 12000k

  • Zamjenske single beam žarulje: H1, H3, H7, H11, ...
  • Zamjenske BiXenon žarulje: H4
  • Zamjenske ballaste

  • Garancija je 12 mjeseci


Napomena za automobile koji imaju CAN protokol

Ukoliko namjeravate ugraditi Xenon set na vozilo sa CAN protokolom obavezno morate ugraditi i adaptere za svaki far posebno. Adapter služi za uklanjanje neželjenih smetnji odnosno signala koje može prouzročiti visoki napon xenon setova. Smetnje na CAN-u očitovat će se kao gašenje svjetala u vožnji, bljeskanjem svjetala, upozorenjem da svjetla ne rade na instrument tabli vozila itd., a može doći i do veoma ozbiljnog i nimalo jeftinog kvara (izgaranje kompjutera vozila).

Last Updated on Tuesday, 11 February 2014 12:48
 

bottom

TIMSEL-ALARM - sustavi tehnicke zastite

TIMSEL-ALARM.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice TIMSEL-ALARM.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se / Agree".

Prihvacam kolacice sa ove stranice

EU Cookie Directive Module Information